Sint-Maarten

Sint-Maarten vliegveld

Vanaf Schiphol is het mogelijk om rechtstreeks naar Sint-Maarten toe te vliegen. Daarvoor is het noodzakelijk om een KLM vlucht te boeken; dat is vanuit Nederland de enige maatschappij die een rechtstreekse vlucht aanbiedt. Als je naar Sint-Maarten vliegt, land je in ieder geval altijd op het Princess Juliana International Airport.

Voor het Franse- én het Nederlandse gedeelte is dit het officiële vliegveld. Deze luchthaven kan jaarlijks zo’n 2,5 miljoen toeristen verwerken, maar is de laatste jaren niet al te drukbezocht. Dit is puur het gevolg van de verwoestende orkaan die in 2017 over Sint-Maarten heen geraasd heeft. In de afgelopen jaren is dit vliegveld beetje bij beetje weer hersteld, maar er liggen momenteel wel plannen om de luchthaven compleet te vernieuwen en uit te breiden.

Overigens werd de Airport Sint-Maarten al in 1943 geopend. Als je naar de naam van deze luchthaven kijkt, kun je ongetwijfeld wel bedenken wie deze luchthaven heeft geopend. Juist; deze eer was aan de kroonprinses Juliana.

Boek vandaag jouw vakantie naar Sint-Maarten

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 871 vakanties beschikbaar.

Strand vliegveld Sint-Maarten

Opvallend bij deze luchthaven is met name de ligging. De luchthaven ligt namelijk direct aan de strand; het welbekende Maho Beach. Dit strand is met name door de laag overvliegende vliegtuigen ongekend populair geworden. Je hebt vast wel eens een foto gezien van strandgangers met vlak boven hun een vliegtuig. Als je zo’n foto hebt gezien, kun je er zeker van zijn dat deze foto bij het strand/vliegveld van Sint-Maarten gemaakt is.

Verder valt ook direct de korte landingsbaan op; deze landingsbaan van het Sint-Maarten vliegveld is slechts 2300 meter lang. Met name voor de grotere toestellen is dit aan de korte kant; dit is dan ook de reden dat de grotere toestellen echt laag over het strand in Sint-Maarten aan komen vliegen. Overigens zorgt deze situatie ervoor dat Princess Juliana International Airport als één van de gevaarlijkste luchthavens bekend staat. Hier merk je echter zelf niks van als je met het vliegtuig op Sint-Maarten aankomt.

Airport Sint-Maarten

Vanaf Schiphol is het precies 9 uur vliegen naar Sint-Maarten. Althans; dat is het geval als je een rechtstreekse vlucht boekt. Voor het boeken van zo’n rechtstreekse vlucht kun je bij maar één maatschappij terecht: KLM. Indien je via een andere maatschappij een ticket boekt, maak je altijd minstens één tussenstop. De kans is groot dat je deze tussenstop maakt op het Hato International Airport op Curaçao.

Als je zo voordelig mogelijk naar Sint-Maarten wilt boeken, is timing essentieel. Zo is het advies om de mei- en kerstvakantie zoveel mogelijk te vermijden. Aangezien het in die periode relatief droog op het eiland is, trekken veel toeristen juist in die periode naar dit eiland toe. Dát is dan ook terug te zien aan de prijzen van de vliegtickets.

In de zomerperiode tot aan november zijn de vliegtickets een stuk voordeliger. Op Sint-Maarten regent het dan echter veel, terwijl er ook een tropische storm over het eiland heen kan razen. Dit is dan ook niet de meest ideale periode voor een vakantie op Sint-Maarten.