Sint Maarten
Weer & Klimaat op Sint-Maarten

Weer Sint-Maarten

Is het op Sint-Maarten altijd warm? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Is het op Sint-Maarten dan ook altijd lekker weer? Nee, dat is zeker niet het geval. Op dit eiland is namelijk sprake van een nat- en droog seizoen. Dit blijkt duidelijk als je naar onderstaande tabel kijkt:

Het weer deze week op Sint-Maarten

Weer Sint-Maarten in de zomer

De gemiddelde temperatuur schommelt het gehele jaar tussen de 26 en 29 °C. Het meest opvallende is echter het verschil in hoeveelheid regen. Als je puur naar de regen kijkt, zou je het beste voor de periode van december tot en met april kunnen kiezen. Van mei tot en met november is het behoorlijk regenachtig op het eiland. Bovendien kun je tijdens die periode op het eiland last hebben van een tropische storm.

Het klimaat in Sint-Maarten

Op Sint-Maarten heerst het tropisch moessonklimaat. Dit klimaat zorgt voor de hoge temperaturen, maar ook voor de vele regen. Tevens brengt dit klimaat het nodige noodweer met zich mee, zoals spijtig genoeg ook in 2017 bleek. In dat jaar raasde de orkaan Irma over Sint-Maarten heen; op dit moment is het eiland nog steeds aan het herstellen van deze natuurramp. Gedurende de periode mei tot en met november is de kans op een dergelijke natuurramp altijd aanwezig op Sint-Maarten.