De 5 mooiste stranden op het eiland Sint-Maarten

Sint-Maarten, het Caribische eiland dat verdeeld is tussen Nederland en Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige stranden. Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Sint-Maarten die je absoluut niet mag missen.

1. Orient Beach

Orient Beach is zonder twijfel een van de beroemdste en meest bezochte stranden op Sint-Maarten. Gelegen aan de Franse kant van het eiland, trekt dit strand niet alleen zonnebaders aan, maar ook liefhebbers van watersporten. Met zijn uitgestrekte witte zand en blauwe water biedt Orient Beach een onvergetelijke ervaring. Langs de kustlijn vind je talloze restaurants en bars, waardoor het de perfecte plek is voor een ontspannen dagje uit.

2. Maho Beach

Voor een unieke ervaring moet je Maho Beach bezoeken, gelegen aan het einde van de luchthaven van Sint-Maarten. Hier kun je zonnebaden terwijl je adembenemende vliegtuigen ziet landen en opstijgen vlak boven je hoofd. Het is een paradijs voor vliegtuigliefhebbers en strandgangers die op zoek zijn naar een opwindende en ongewone setting.

3. Baie Rouge

Baie Rouge, of Red Bay, aan de Franse kant van Sint-Maarten, staat bekend om zijn romantische en intieme sfeer. Omgeven door rotsachtige kliffen en weelderige vegetatie, biedt dit strand een rustige ontsnapping aan de drukte. Het heldere water en de zachte branding maken Baie Rouge ideaal om te zwemmen en te ontspannen in een prachtige omgeving.

4. Mullet Bay

Mullet Bay, aan de Nederlandse kant van het eiland, is geliefd om zijn gouden zand en kalme wateren. Het strand is omringd door palmbomen en biedt de perfecte plek om te genieten van de zonsondergang. Met faciliteiten zoals strandbars en restaurants is Mullet Bay een favoriet onder zowel lokale bewoners als toeristen.

5. Great Bay Beach

Great Bay Beach, gelegen in de hoofdstad Philipsburg, is een uitgestrekt strand dat uitnodigt tot ontspanning en recreatie. Met uitzicht op de levendige boulevard en de kleurrijke gebouwen, biedt dit strand een unieke mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke charme. Na een dag zonnebaden, kun je de nabijgelegen winkels en eetgelegenheden verkennen.

Sint-Maarten is een waar paradijs voor strandliefhebbers, met elk strand dat zijn eigen unieke charme en karakter biedt. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke watersporten, romantische privacy of gewoon ontspanning onder de zon, de stranden van Sint-Maarten hebben van alles te doen. Vergeet dus niet je zonnebrandcrème in te pakken en deze prachtige stranden te ontdekken tijdens je bezoek aan dit betoverende eiland.