Sint-Maarten

Vliegtickets naar Sint-Maarten

Ben je jouw vakantie naar Sint-Maarten aan het boeken? Zorg er dan voor dat je de vliegtickets zo vroeg mogelijk koopt. Des te later je met het boeken van de tickets bent, des te hoger de prijzen waarschijnlijk liggen. Dat is zéker het geval als je in de periode van de kerstvakantie of de meivakantie een vlucht wilt boeken. Dat zijn de drukste perioden op het eiland, waardoor de prijzen voor de vliegtickets naar Sint-Maarten in die periode vrij prijzig zijn.

Voor het boeken van vliegtickets naar Sint-Maarten ben je bij KLM aan het juiste adres. Dat is ons land namelijk de enige maatschappij die tickets naar Sint-Maarten aanbiedt. Of beter gezegd: tickets voor een rechtstreekse vlucht naar Sint-Maarten. Je kunt ook voor een vlucht met een tussenstop kiezen, maar die vluchten duren echt een heel stuk langer. Je doet er dan ook verstandig aan om een rechtstreekse vlucht te boeken.

Bij het boeken van vliegtickets naar Sint-Maarten heb je verder weinig om uit te kiezen. Zo heeft eiland maar één vliegveld: het Princess Juliana International Airport. Voor zowel het Franse- als voor het Nederlandse gedeelte is dit de officiële luchthaven.

Boek vandaag jouw vakantie naar Sint-Maarten

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 871 vakanties beschikbaar.

Vliegen naar Sint-Maarten

Het vliegen naar Sint-Maarten duurt pakweg 9 uur. De ervaring leert dat veel vluchten – dankzij de gunstige wind – eerder aankomen op het eiland. Ook is het een feit dat vrij weinig vluchten langer dan bijvoorbeeld 9,5 uur duren. Over het algemeen kun je prima van de vluchttijd van 9 uur uit gaan.

Op Sint-Maarten land je vervolgens op het Princess Juliana International Airport. Dit is een vrij modern airport dat eigenlijk van alle gemakken voorzien is. Wel is deze luchthaven in 2017 ernstig beschadigd geraakt door orkaan Irma. Het is goed mogelijk dat je daar momenteel nog steeds de gevolgen van ziet op de luchthaven.

KLM Sint-Maarten

Wil je naar Sint-Maarten toe vliegen? Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: jouw vliegtickets bij KLM boeken. KLM en Sint-Maarten gaan eigenlijk perfect met elkaar samen; dit is immers de enige maatschappij in ons land die rechtstreekse vluchten aanbiedt.

Enige tijd vloog KLM dagelijks naar Sint-Maarten toe. Vanaf de heftige orkaan in 2017 is dat echter veranderd. Een tijdje heeft KLM helemaal niet naar Sint-Maarten gevolgen, maar vanaf ongeveer 2018 is dit wel weer mogelijk. Op dit moment vliegt KLM drie keer per week naar Sint-Maarten toe. In het hoogseizoen – bijvoorbeeld de mei- en kerstvakantie – gaan er mogelijk meer vluchten naar het eiland toe.

Met KLM naar Sint-Maarten vliegen is een hele belevenis. Dat is zéker het geval als je bijna bij de luchthaven bent. De luchthaven heeft namelijk een korte landingsbaan, waardoor het vliegtuig zeer laag aan moet komen vliegen. Vlak bij de landingsbaan is echter Maho Beach gelegen; één van de populairste stranden van Sint-Maarten. Vanuit het KLM vliegtuig zie je – tijdens de landing – dan ook duidelijk de parasols en handdoeken van de strandgasten. Een unieke belevenis.

Hoe lang vliegen naar Sint Maarten?

Even snel naar Sint-Maarten vliegen? Dat is eigenlijk niet mogelijk; een vlucht duurt namelijk al snel 9 uur. Als je met KLM naar Sint-Maarten vliegt, vlieg je rechtstreeks naar dit eiland toe. Daarbij kun je rekening houden met een vluchtduur van 9 uur en 20 minuten. Is het ook mogelijk om met andere luchtvaartmaatschappijen te vliegen? Nee, in principe niet. Alleen KLM vliegt vanuit Schiphol rechtstreeks naar Sint-Maarten toe. Mocht je liever van een andere maatschappij gebruik maken, kun je eens naar buitenlandse luchthavens kijken. Mogelijk kun je vanaf Brussel of Düsseldorf vliegen, maar die kans schatten we vrij klein in.

Vliegtijd

Overigens is de vliegtijd naar Sint-Maarten niet altijd gelijk. In sommige gevallen kun je in slechts 8 uur en 30 minuten naar dit eiland toevliegen. Het ligt er maar net aan hoe de wind staat en hoe lang er eventueel boven het eiland gecirkeld moet worden.

Opvallend genoeg beschikt dit relatief kleine eiland over meerdere luchthavens. Dit komt puur doordat het Franse- en het Nederlandse gedeelte hun eigen luchthaven hebben. Als je vanaf Schiphol naar Sint-Maarten vliegt, kom je aan op Princess Juliana International Airport. Dit is een uniek vliegveld, aangezien het vliegveld direct aan het strand grenst. Als je op het strand bij dit vliegveld ligt, komen de vliegtuigen ongekend laag over je heen vliegen. Een unieke ervaring; zowel vanuit het vliegtuig als vanaf het strand.

 Voordat je van een dergelijke, unieke landing kunt genieten, moet je wel de juiste vliegtickets zien te vinden. Het boeken van vliegtickets naar Sint-Maarten kent zeker enkele haken en ogen. Het aanbod is namelijk niet super divers, terwijl KLM op sommige momenten in het jaar ook niet dagelijks naar dit eiland toevliegt. Dát betekent dat je je vluchten naar Sint-Maarten vooraf goed in moet plannen.

Goedkope vliegtickets Sint-Maarten

Aangezien het vrij ver naar Sint-Maarten vliegen is, ligt de gemiddelde ticketprijs vrij hoog. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden waarmee je alsnog van goedkope vliegtickets naar Sint-Maarten kunt profiteren:

  • Boek de tickets van tevoren. Bij KLM is het soms lonend om de vliegtickets heel ver van tevoren te boeken. Weet je bijvoorbeeld al dat je in mei volgend jaar naar Sint-Maarten toe gaat? Dan kun je in oktober/november in het huidige jaar de tickets alvast boeken. Of mogelijk zelfs nog eerder. Op die manier is het echt mogelijk om van goedkope vliegtickets naar Sint-Maarten te profiteren.
  • Boek last minute tickets. Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien; dit doe je door de tickets zo laat mogelijk te kopen. De last minute tickets zijn in veel gevallen voordelig, maar je loopt uiteraard wel een risico. Als het vliegtuig al helemaal volgeboekt is, zit je met de gebakken peren.
  • Zet je KLM punten in. Vlieg je regelmatig met KLM? Wist je dat je met een KLM membership bij elke vlucht punten spaart? Na verloop van tijd is het mogelijk om deze punten om te zetten in een gratis vlucht. Hoe mooi zou het zijn om op deze manier gratis naar Sint-Maarten toe te vliegen? Het is mogelijk, maar de ervaring leert wel dat je dan echt met regelmaat met KLM moet vliegen. En bij voorkeur ook langere vluchten.
  • Wacht op de KLM werelddeal weken. Een andere optie die je hebt, is om te wachten op de KLM werelddeal weken. Tijdens deze jaarlijkse weken stunt KLM met interessante kortingen op veel vliegtickets. Grote kans dat je tijdens deze weken ook kunt profiteren van een flinke korting op de vliegtickets naar Sint-Maarten.

Wil je heel graag naar Sint-Maarten? Maar, vind je de ticketprijzen toch iets te gortig? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Desalniettemin is het aan te raden om tóch naar Sint-Maarten toe te gaan. Als je eenmaal op dit eiland aangekomen bent, vergeet je de forse ticketprijzen namelijk direct. Je komt tot rust, je geniet van het heerlijke weer en je geniet van de fraaie omgeving. Een dergelijke omgeving maakt de forse ticketprijs al direct goed.

Als je op Sint Maarten Princess Juliana Airport geland bent, is het ongeveer 11 kilometer naar het centrum van Philipsburg; dat is de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte. Het Princess Juliana Airport ligt overigens ook op het Nederlandse gedeelte. Vanaf dit airport kun je met de taxi naar je hotel toe gaan. Boek je een pakketreis? Dan is de kans groot dat de transfers in deze pakketreis inbegrepen zijn. Binnen ongeveer 25 minuten sta je vanaf de luchthaven in het centrum van Philipsburg.