Dit moet je weten over Sint-Maarten

Heb je binnenkort een heerlijke vakantie naar Sint-Maarten op de planning staan? Heerlijk. Op Sint-Maarten geniet je van heerlijk weer, van vriendelijke mensen en van serene rust. Zeker als je buiten het ‘hoogseizoen’ gaat, kun je echt heerlijk tot rust komen op dit eiland. Wij raden je wel aan om je even goed in dit eiland te verdiepen. Onderstaande tips en aandachtspunten helpen je daar een handje bij.

Sint-Maarten bestaat uit twee delen

Het eiland Sint-Maarten kent een vrij rijke historie. Een rijke historie waarin zowel de Nederlanders en de Fransen een belangrijke rol hebben gespeeld. Dat deze twee landen een rol in de historie van Sint-Maarten hebben, blijkt duidelijk uit het heden. Sint-Maarten heeft namelijk een Nederlands- en een Frans gedeelte.

Deze twee gedeelten zijn niet met elkaar te vergelijken. Dit blijkt onder andere uit de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte en de hoofdstad van het Franse gedeelte. Deze twee steden zijn écht anders; in de Franse hoofdstad merk je bijvoorbeeld veel Franse elementen op. In de Nederlandse hoofdstad merk je daarentegen juist veel Amerikaanse elementen op.

Handige tips Maarten

Houd rekening met het tijdsverschil

Als je op Sint-Maarten landt, gaat de tijd plots een paar uur naar achteren. Tijdens de wintertijd is het op Sint-Maarten 5 uur vroeger. Tijdens de zomertijd is het op Sint-Maarten zelfs 6 uur vroeger. Dit komt door de tijdszone waarin Sint-Maarten gelegen is; UTC-4.

Rondom je vakantie naar Sint-Maarten moet je daarom rekening met een mogelijke jetlag krijgen. Of je daadwerkelijk last van een jetlag hebt of krijgt, verschilt van persoon tot persoon.

Pas op in het donker

Overal ter wereld kom je criminaliteit tegen; ook op Sint-Maarten. Als je als toerist in het donker in je eentje over staat gaat lopen, kan dit vragen om problemen zijn. Het advies is bovendien om bepaalde delen op Sint-Maarten zoveel mogelijk te vermijden: Quartier D’ Orléans, Middle Region, Saint Peters, Sandy Ground en Cole Bay.

Sint-Maarten is zeker niet onveilig te noemen, maar gevaar schuilt wel. Gedraag je daarom verstandig en draag bijvoorbeeld geen sieraden duidelijk zichtbaar. 

Neem antimuggen middel mee

Op Sint-Maarten hoef je niet bang voor de malariamug te zijn, maar wel voor een andere gevaarlijke mug. Deze muggen kunnen de knokkelkoortsziekte met zich meebrengen. Door antimuggen middel op te smeren, voorkom je dat je gestoken wordt door muggen. Erg wenselijk.

Ongeschreven wetten over fooi

Uiteraard is het niet mogelijk om fooi te verplichten, maar op Sint-Maarten bestaan toch enkele ongeschreven wetten. Zo voeren veel restaurants op de bon al een fooi van 10% op. Mocht je deze fooi niet willen geven, kun je dit uiteraard aan de serveerder doorgeven.

Hotelbedienden die de bagage bij het hotel aanpakken en tillen, verwachten ongeveer 1 dollar per stuk bagage als fooi. Dit geldt ook voor kamermeisjes. Taxichauffeurs verwachten ongeveer 10% fooi genomen over de ritprijs. Maar, nogmaals; voel je nergens toe verplicht.

Laat je rondleiden op het eiland

Wil je nou echt alles van dit prachtige eiland zien en ontdekken? Dan is het advies om je te laten rondleiden. Op het eiland zijn meerdere gidsen actief die je maar al te graag ‘hun’ eiland laten zien. Door dit onder begeleiding van een gids te doen, voorkom je dat je in een onveilige situatie terechtkomt. De gids weet precies op welke momenten je op welke plekken je kunt komen. En welke plekken op bepaalde momenten beter te vermijden zijn. Tijdens zo’n tour merk je in ieder geval op dat Sint-Maarten echt een prachtig eiland is. En dat dit eiland méér dan alleen zon, zee en strand te bieden heeft.

Boek vandaag jouw vakantie naar Sint-Maarten

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 871 vakanties beschikbaar.