Kaart Sint-Maarten

De kaart van Sint-Maarten nodigt je uit om de verschillende delen van het eiland te verkennen, elk met zijn eigen karakter en attracties. Aan de Nederlandse kant vind je bruisende stranden zoals Maho Beach, waar vliegtuigen op spectaculaire wijze landen vlak boven je hoofd. Terwijl aan de Franse kant charmante dorpjes zoals Marigot wachten om ontdekt te worden, met hun kleurrijke markten en heerlijke keuken.

Volg de kronkelende wegen en ontdek verborgen baaien, waar kristalhelder water uitnodigt tot snorkelen en duiken in een onderwaterparadijs van koraalriffen en kleurrijke vissen. Of trek het weelderige binnenland in, waar wandelpaden je leiden door weelderige regenwouden en langs adembenemende uitzichtpunten.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een avontuurlijke vakantie vol actie, of gewoon wilt ontspannen en genieten van de zon, de kaart van Sint-Maarten biedt eindeloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Hoe groot is Sint-Maarten?

Sint-Maarten, het betoverende eiland in het Caribisch gebied, mag dan klein zijn op de kaart, maar het biedt een overvloed aan avontuur en schoonheid die zijn omvang ver overtreffen. Met een totale oppervlakte van slechts 87 vierkante kilometer, is Sint-Maarten verdeeld tussen twee landen: het Franse deel, dat ongeveer 60% van het eiland beslaat, en het Nederlandse deel, dat de overige 40% inneemt.

Ondanks zijn bescheiden omvang is Sint-Maarten een wereld op zich, met een diverse geografie die alles omvat, van prachtige stranden en weelderige tropische bossen tot majestueuze heuvels en schilderachtige dorpjes. Met zijn warme, kristalheldere wateren en een kustlijn die bezaaid is met verborgen baaien en witte zandstranden, biedt Sint-Maarten een paradijselijke omgeving voor zonaanbidders en watersportliefhebbers.